Het Sahara zand van jouw auto wegwerken

Staat er een zuiden wind dan kan een regenbui een niet zo plezierige verrassing met zich meebrengen, namelijk Sahara zand. Sahara zand zorgt voor een hele gele waas over je mooie auto, absoluut niet wat je wilt als je naar je werk of op pad gaat natuurlijk. Naast de gele waas kan dit type zand ook nog eens heel scherp zijn. Met onbeperkt wassen haal je het Sahara zand van je auto.

Hoe komt Sahara zand in Nederland terecht?

Hoe is dat toch mogelijk dat zand in de Sahara in Nederland terecht kan komen? De Sahara woestijn ligt immers ver weg van ons land. Maar door de wind in deze woestijn wordt hele lichte en fijne zand simpel meegenomen in hogere luchtlagen. En als er een zuiden wind staat dan bereikt dat zand ook Europa, en dus Nederland. Gaat het regenen in ons land dan is het mogelijk dat het zand met de regen op je auto terechtkomt. Dat is natuurlijk ongewenst en niet wat je wilt hebben. Ongewenst in de zin dat het zand je auto kunt beschadigen.

Wat moet je doen om Sahara zand te verwijderen van je auto?

Het meeste eenvoudige wat je kunt doen om Sahara zand van je auto weg te werken is naar de auto straat gaan. Je auto wordt met veel water al voorgespoeld en zorgt ervoor dat het meeste deel van het zand wordt verwijderd. Daarna wordt de auto ook nog eens bewerkt met speciale shampoo wat zorgt voor het verwijderen van het vuil. Door je auto naar de auto straat te brengen zorg je ervoor dat met een behandeling zo’n 600 tot 800 liter water wordt gebruikt. Dit water wordt hergebruikt en gefilterd en zodoende wordt het vuil afgevoerd. Door deze grote hoeveelheid water wordt het Sahara zand van je auto effectief weggewerkt.

Let op je voorruit bij Sahara zand wegwerken

Het Sahara zand komt overal op je auto terecht, zo ook op de voorruit. Je bent dan al snel geneigd om de voorruit schoon te maken met een ruitenwisser en een ruitensproeier. Je kunt beter voor een andere tactiek kiezen. Gebruik een plantenspuit en spoel hiermee het zand weg. Gebruik daarna een microvezeldoek of handschoenen om de voorruit af te doen. Besluit je om een ruitenwisser te gebruiken dan heb je kans dat je krassen maakt op je voorruit. En zulke krassen kunnen na verloop van tijd het zicht belemmeren als je aan het rijden bent. Nooit een ruitenwisser dus gebruiken om het Sahara zand af te doen.