Ledpanelen voor jouw sportvereniging

Dat LED verlichting de laatste jaren enorm populair is zal iedereen bekend zijn. Niet alleen de consument zorgt ervoor dat in huis LED verlichting wordt gebruikt, maar ook bedrijven stappen over op LED verlichting. Dit soort type verlichting brengt diverse voordelen met zich mee ten opzicht van het gebruikt van de ouderwetse halogeenlampen en gloeilampen. Wil je LED panelen voor jouw sportvereniging dat kan met een bosa subsidie.

LED panelen zorgen voor een langere levensduur

Een van de voordelen van LED panelen is dat het een stuk langer meegaat dan ouderwetse verlichting. Zo kun je rekenen bij een LED lamp dat het een levensduur heeft van tussen de 15.000 en 50.000 branduren. Dat is aanzienlijk hoger dan bij bijvoorbeeld een gloeilamp. Een gloeilamp gaat namelijk zo’n 1.000 branduren mee en een halogeenlamp 2.000 branduren. Laat je een LED lamp 6 uur per dag branden met een gemiddelde levensduur van 30.000 branduren dan hoef je de lamp pas na 15 jaar te vervangen. Hoe indrukwekkend is dat?

LED verlichting is beter voor het milieu

Omdat LED verlichting zorgt voor een langere levensduur betekent dat automatisch dat het een stuk beter voor het milieu is dan de gloeilamp of de halogeenlamp. Naast dat je een langere levensduur hebt bij een LED lamp zijn er nog meer voordelen voor het milieu. Zo wordt er bij de productie minder schadelijke stoffen gebruikt, zoals bijvoorbeeld lood. Als jij als consument, bedrijf of sportvereniging bewust in de weer bent met het milieu dan ontkom je er niet aan om LED verlichting te verwerken.

Wat is de bosa subsidie voor sportverenigingen?

Ben je een sportvereniging dan kun je gebruik maken van de zogenaamde “Stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties”, oftewel de bosa subsidie. Wat maakt deze subsidie zo speciaal voor sportverenigingen? Deze bosa subsidie zorgt er namelijk voor dat je 20% subsidie krijgt over de bouw of onderhoudskosten bij sportaccommodaties. Doe je een duurzame investering, zoals het plaatsen van LED panelen, dan kan dat zelfs oplopen tot 30%. Bij een aanvraag voor een bosa subsidie dient het minimaal 2500 euro te zijn. Je komt in aanmerking voor de bosa subsidie als je aangesloten bent bij het NOC*NSF en het handelsregister. Het is goed om te weten dat beroepssporten geen aanspraak kunnen maken op deze subsidie. Verder is het goed om te weten dat je gemeente niet al gebruik maakt van de SPUK regeling voor een soortgelijk project.