Verhuisplannen? Zo ziet de woningmarkt er nu uit in Den Bosch

Heb je plannen om naar Den Bosch te verhuizen? Dan is het goed om je te verdiepen in de hedendaagse woningmarkt in de Brabantse hoofdstad. Zo ziet de woningmarkt er nu uit in Den Bosch!

Druk op de woningmarkt in Den Bosch verder toegenomen

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) brengt elke drie maanden verslag uit van de ontwikkelingen op de woningmarkt in ons land. Na het derde kwartaal van 2019 meldde de NVM dat de druk op de woningmarkt in Den Bosch flink was toegenomen. De gemiddelde verkoopprijs van de woningen in deze stad lag toen op 351.000 euro; een stijging van 7,5% ten opzichte van het derde kwartaal in 2018. Die stijging wordt grotendeels veroorzaakt door achterblijvende nieuwbouw.

Rondom Den Bosch blijft stijging huizenprijzen beperkt

Hoewel er in heel Noordoost-Brabant sprake is van een krappe woningmarkt, ligt de stijging van de huizenprijzen buiten Den Bosch een stuk lager. De verkoopprijzen in de regio Oss stegen met 6%, en in Waalwijk werd een stijging van 4,2% geconstateerd. De stijging in Uden bleef beperkt tot 4,3%. Desondanks werd er in die periode alleen in Den Bosch en de directe omgeving een stijging van het aantal verkopen waargenomen. In de overige regio’s van Noordoost-Brabant was juist sprake van een daling van het aantal verkochte woningen.

Inschakelen aankoopmakelaar noodzakelijk

Vanwege de grote druk op de woningmarkt in Den Bosch is het vrijwel onmogelijk om hier een woning te vinden zonder de hulp van een aankoopmakelaar. Als je eenmaal een koophuis in de Brabantse hoofdstad gevonden heeft, is het raadzaam om ook een hypotheekadviseur Den Bosch in te schakelen. Die kan je helpen bij de hypotheekaanvraag en alles dat hierbij komt kijken.