Maak iets moois van jouw rommelzolder!

Word jij bij één blik op de zoldertrap al overspoeld door een gevoel van afkeer en schuld? Kun je je niet eens meer herinneren hoe lang je “zolder opruimen” al op je to-do lijst hebt staan? Je bent de enige niet! Zolders worden in de loop van de tijd vaak ruimtes waar we schaamteloos alle rommel heen schuiven, plekken die we gebruiken voor het verstoppen van onze oude spullen, miskopen en herinneringen. Zonde, want een goed georganiseerde zolder kan een fantastische plek zijn. Hieronder een aantal tips om eindelijk echt iets moois van jouw rommelzolder te maken!

#1. Maak de ruimte toegankelijker

Lastig bereikbare luiken, gammele ladders en krakende trappen behoren tot de redenen dat we vaak niet de zolder op willen. Maar vaak kun je een zolder al met enkele simpele aanpassingen een stuk toegankelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan het bevestigen van een reling bij de opening, een nieuwe trap of een stevigere trapleuning.

#2. Zorg voor adequate verlichting

De meeste zolders zijn slecht verlicht. Dat maakt het niet alleen lastig om te vinden wat je nodig hebt, maar het zorgt er ook voor dat je er liever niet te veel tijd doorbrengt. Door je zolder beter te verlichten ziet de ruimte er meteen meer uitnodigend uit. Daarbij wordt het dan een stuk makkelijker om de boel te organiseren.

#3. Creëer meer licht en ruimte met een dakkapel

Het installeren van een dakkapel lijkt wellicht een prijzige en tijdrovende klus, maar dat hoeft het niet te zijn! Een prefab dakkapel vergt slechts een minimale investering en kan al binnen één dag geplaatst zijn. Daarna heb je ineens zeeën van licht en ruimte! Je zou van je nieuwe zolder bijna je slaapkamer willen maken…