Je eerste huis kopen, zo verzamel je genoeg eigen vermogen

Je eerste huis kopen, zo verzamel je genoeg eigen vermogen
De markt voor huurwoningen wordt steeds krapper en steeds minder mensen komen nog voor een dergelijke woning in aanmerking. Het is niet voor niets dat starters op de woningmarkt een huis kopen in plaats van dat ze in een huurwoning trekken. Voor je droomhuis heb je geld nodig, en in deze tijd zelfs veel geld. De krapte op de woningmarkt zorgt er namelijk voor dat koopwoningen een kostbaar goed zijn geworden. Een hypotheekadvies in Zutphen zal dan heel verhelderend zijn. Men zal je onder andere vertellen dat eigen vermogen nagenoeg noodzakelijk is om een huis te kunnen kopen. We vertellen je graag hoe je dit kan verkrijgen.

Een belastingvrije schenking
Je ouders mogen aan jou ieder jaar een bepaalde belastingvrije schenking geven. Dat wil zeggen dat je geen belasting hoeft te betalen over dit bedrag. Dat geld komt bijvoorbeeld vrij doordat je ouders hun eigen koopwoning hebben verkocht en jou alvast een deel van de opbrengst geven. Het gaat er dan dus om dat je als het ware een voorschot op de erfenis krijgt. Een andere mogelijkheid vanuit je ouders is wanneer zij geld hebben gespaard voor jou. Dit komt dan op je achttiende verjaardag vrij. Het kan ook vrijkomen op een later moment wanneer je ouders dit hebben vast laten leggen. Op deze manier heb je een spaarpotje wat je als eigen vermogen aan kunt wenden.

Beleggen als vermogensopbouw
Je kan er ook voor kiezen om geld te beleggen. Er zijn verschillende zaken waar je in kunt beleggen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan crypto currency maar je kunt ook andere aandelen kopen. Dit kan je doen via een bank of bijvoorbeeld met een app. Je hoeft er geen grootgeldbezitter voor te zijn om te beleggen. Iedere maand een klein bedrag vormt al snel, mits je een goede belegging hebt gedaan, een aantrekkelijk bedrag. Spaargeld is eveneens een goede manier om vermogen te gebruiken. Spaargeld voor je nieuwe huis is aantrekkelijker qua rente dan wanneer je het op de bank laat staan.