2 tips voor als je je keuken gaat verbouwen

2 tips voor als je je keuken gaat verbouwen

 

De keuken is een belangrijke ruimte in een huis, dit is de ruimte waar je samenkomt en leeft. Daarom willen veel mensen ook dat de keuken een bepaalde sfeer uitstraalt, maar tegelijkertijd toch functioneel is. Niet zo gek dus dat een oude keuken plaats moet maken voor een nieuwe inrichting die past bij de huidige dagelijkse bezigheden. Maar een keuken verbouwen is veel werk en doe je niet zomaar. Je moet bijvoorbeeld nadenken over kleur, licht, apparaten en of je een verlaagd plafond in de keuken wil. Daarom is het belangrijk om deze tips eens te bekijken, want zo weet je waar je aan begint. Wil je je plafond verlagen, dan is het goed om daar eerst over na te denken, een verlaagd plafond is er in vele maten en soorten.

 

Heb duidelijk voor ogen wat je wil

Er is zo veel mogelijk op het gebied van keukens, dat het belangrijk is om van te voren te weten welke sfeer je in je keuken wil hebben. Denk daarom na over de verschillende aspecten van de keuken en wat er in jouw ruimte mogelijk zou kunnen zijn. Om hier een beter beeld bij te vormen kan het nuttig zijn om een moodboard te maken. Hierdoor worden de kleuren die je mooi vindt, de sfeer die het moet hebben en textuur meteen duidelijk. Waardoor kiezen in een grote winkel ineens een stuk makkelijker wordt.

 

Zorg voor een duidelijke planning

Als je je keuken uiteindelijk gaat verbouwen zit je een tijd zonder keuken. Dus niet koken, bakken en koelen. Ben hier op voorbereid en weet hoelang dit precies gaat duren, zodat je hier op in kan gaan spelen. Misschien kun je wel een week bij anderen eten of laat je eten bestellen. Maar weet ook wanneer wat geleverd gaat worden en zodat niet bijvoorbeeld de leidingen nog niet aangesloten zijn, maar welke de hele keuken onderhand al staat. Op deze manier voorkom je stress en blijf je in controle, wat bijdraagt aan een goed verloop van de verbouwing.