De beste snacks voor jouw hond

Elke eigenaar van een hond stopt zijn trouwe viervoeter wel eens een snack toe. Zo’n snack kan heel goed voor het gebit van de hond zijn, als beloning en om de hond te trainen. Tegenwoordig zijn er zoveel Hondensnacks te vinden op de markt dat het moeilijk bepalen is waar je goed aandoet. Een hondensnack moet naast lekker voor de hond zijn ook goed zijn voor de hond. Een gezonde snack bestaat alleen maar uit natuurlijk ingrediënten en bevat geen gemanipuleerde stoffen.

Kies alleen voor hondensnacks die voor je hond bedoeld zijn

Veel honden genieten net zoals snacks zoals wij dat doen. Dat maakt het voor het baasje heel verleidelijk om wat wij snacken aan de honden te geven. Maar is dit wel gezond voor de hond? Zo’n blokje kaas of blokje worst kan als snel teveel zout of vet bevatten. Dat is ongezond voor de hond, maar dat kan ook heel gevaarlijk zijn. Een grote hoeveelheid zout kan de hond namelijk vergiftigen. Denk je dat light producten uitkomst bieden? Niet echt, want daar zitten meestal de zoetstof xylitol in en kan ook giftig zijn.

Gezonde groente- en fruit snacks voor de hond

Het is zo dat veel honden hun neus ophalen voor groente of fruit. Maar wil je je hond toch mee laten genieten met groente en fruit dan kun je het beste de volgende producten geven. Dan gaat het om meloen, appel, banaan, bosbessen, wortel en komkommer. En dan ook gelijk een opsomming welke groente en fruitsoorten je het beste niet kunt geven aan je hond. Uien, paddenstoelen, druiven, avocado, rauwe tomaat en rauwe aardappel.

Let goed op welke hondensnacks gezond zijn voor je hond
Het is zo dat sommige honden heel gevoelig zijn voor bepaalde ingrediënten in hondensnacks. Het enige wat je moet weten is wat de hond wel en niet mag. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel snacks te vinden voor honden dat er voor elke hond wel een geschikte snack te koop is. Is je hond bijvoorbeeld allergisch voor kip of rund dan kun je het beste kiezen voor Jerky Treat, dit is alleen met lam. Of is je hond allergisch voor eiwitbronnen, kies dan een snack uit waar dit niet in zit. Even de ingrediëntenlijst checken en je hebt de zekerheid. Weet je niet zeker of je hond wel of niet gevoelig is voor bepaalde snacks ga dan even naar de dierenarts voor meer duidelijkheid.