Alles voor de uitvaart van jouw geliefden

Een mooie persoonlijke uitvaart voor je geliefden wat recht doet aan het uniek leven wat hij of zij heeft geleid. Hoe zorg je ervoor dat je nu een stuk persoonlijkheid en warmte laat terugkomen in de ceremonie? En is dit verwerken van persoonlijkheid en warmte niet te veel werk? Dat valt in de praktijk allemaal best mee. Een aantal tips waarmee je een prachtige uitvaart regelt voor je geliefden. Uitvaart Ridderkerk regelen?

Kies voor een speciaal en bijzonder rouwvervoer

Je ziet het veel bij de uitvaart, de zwarte rouwauto. Maar is dat iets wat je totaal niet vindt passen bij de overledene dan zijn er genoeg alternatieven. Je kunt dan denken aan een motor, loopkoets of uitvaartfiets. Er is tegenwoordig genoeg mogelijk als het aankomt op uitvaartvervoer. Kies daarom ook het type vervoer dat bij de overledene past en dan maak je de uitvaart een stuk persoonlijker.

Iets anders dan een uitvaartcentrum
Normaal gesproken vindt een uitvaart plaats in een uitvaartcentrum. Maar past dit wel bij de overledene? Misschien heb je een hele andere locatie in gedachten zoals een kasteel, strandtent of landhuis. Dit zijn allemaal bijzonder locaties en steeds meer mensen maken er gebruik van om daar de uitvaart te laten plaatsvinden. Ben je er niet zeker van dat een andere locatie een uitvaart kan laten plaatsvinden, vraag dan de uitvaartondernemer om dit na te vragen.

Vertel de bloemist wie de overledene was
Als je naar rouwbloemen kijkt dan is er ook veel mogelijk. Een goede tip is om de bloemisten te vertellen wie de overledene precies was. Vertel hem of haar over hobby’s, werk en de lievelingskleuren. Heeft een bloemist eenmaal veel informatie over de overledene dan kan hij of zij een prachtig bloemist in elkaar zetten met de juiste bloemen en de juiste kleuren.

Schakel een catering in om iemands persoonlijke voorkeur af te stemmen
Je kunt iemands persoonlijke voorkeur ook afstemmen op de catering. Naast dat er natuurlijk koffie en thee kan worden geschonken kun je ook het lievelingsdrankje schenken. Iets wat iemand vaak dronk. Hield iemand ontzettend veel van een bepaald soort alcohol of andere speciaal drankje? Schenk dit dan aan de gasten en breng gezamenlijk een toast uit. Ook als het gaat om eten kun je dit doen. Regel bij de catering eten waar de overledene veel van hield. Dit maakt de uitvaart nog persoonlijker dan het al is.