Je kind laten ervaren wat autorijden is

Misschien weet je het nog: de eerste keer dat je in een auto mocht rijden. Vond je het een spannende of juist relaxte ervaring? Hoe dan ook, het is voor iedereen een hele stap om voor het eerst in een auto te stappen. Wil je jouw kinderen ook een eerste ervaring met autorijden geven? Dan kan het bijvoorbeeld leuk zijn om een skelter te kopen. Hiermee leren kinderen de eerste kneepjes van het autorijden door behendig te worden op de weg. Er zijn verschillende soorten skelters die je voor je kind kunt aanschaffen. Vaak zijn deze vanaf skelter 4 jaar oud van je kind. Lees hier meer over de aanschaf van een skelter.

Het design van een skelter

De meeste skelters zien er stoer uit en zijn dan ook voor jongens ontworpen. Je vindt ze in allerlei soorten kleuren en maten. Maar er zijn zeker ook skelters speciaal voor meisjes te vinden. Deze worden dan bijvoorbeeld gemaakt in de kleur roze. Daarnaast zijn er nog een aantal andere aspecten waar je op kunt focussen tijdens het kopen van een skelter. Zo hebben sommigen een verstelbare stoel en stuur. Dit is handig omdat je het op individueel niveau kunt afstellen. Daarnaast hebben sommige skelters ook versnellingen, wat handig is als je in wilt stellen of de skelter licht of zwaar trapt. Ook zijn er skelters met vrijloopautomaat in de omloop. Hierdoor kunnen pedalen stil staan wanneer er bijvoorbeeld van een helling wordt afgereden.

Wat kun je toevoegen aan de skelter

Wanneer je een skelter voor je kind hebt gekocht is het leuk om extra accessoires aan te schaffen. Zo kun je bijvoorbeeld een tweede zitje erbij kopen, zodat meer kinderen kunnen genieten van de skelter. Ook kun je ervoor kiezen om een bagagebak toe te voegen. Bij sommige skelters is ook mogelijk om een aanhangwagen toe te voegen. Leuk als je kind in de natuur aan het spelen is en bijvoorbeeld zand wil verplaatsen. Ook kun je bijpassende toeters of vlaggen kopen om de skelter op te leuken.

Prijs van een skelter voor kinderen

Wanneer je een skelter gaat kopen zul je zien dat de prijzen verschillend zijn. Over het algemeen zijn deze apparaten niet goedkoop. Wanneer je voor een instapmodel gaat betaal
je zo rond de 200 euro. Maar als je een betere skelter wilt met bijvoorbeeld versnellingen? Dan moet je zo rond de 400 euro wegtikken.