Nooit meer zieke medewerkers

Ieder bedrijf heeft wel eens te maken met ziekteverzuim. Dit gebeurt wanneer werknemers in een bedrijf niet meer in staat zijn om te werken door een ziekte. De meeste bedrijven maken gebruik van mensen om primaire processen uit te voeren. Het is daarom belangrijk dat werknemers blijven werken. Vooral in veel kennis organisaties is het belangrijk dat werknemers niet ziek worden. Een werknemer beschikt vaak over unieke kennis die niet zomaar overgenomen kan worden door andere werknemers. Hierdoor zal het werk van een werknemer uitgesteld moeten worden totdat hij of zij weer beter is. Dit kan een bedrijf veel kosten. Het is daarom belangrijk om dit probleem serieus aan te pakken met een verzuimconsulent.

 

Werknemers een gezonde levensstijl geven

Een goede manier om met verzuim om te gaan is door de werknemers gezond te maken. Het is de bedoeling om de werknemers te motiveren een gezonde levensstijl aan te nemen. Om dit te doen is het belangrijk dat de werknemers bewust zijn van de voordelen van bijvoorbeeld sporten of het eten van genoeg groente en fruit. De werknemers kunnen aangestuurd worden om regelmatig te sporten door bijvoorbeeld gratis sportabonnementen uit te geven. Door het gratis te maken is de drempel om te beginnen met sporten veel lager. Ook is het natuurlijk gezellig om met de collega’s samen te gaan sporten. De collega’s kunnen zo ook elkaar motiveren om regelmatig in beweging te komen.

 

Voor het gezonder eten kan er bijvoorbeeld in de kantine veel assortimenten aan gezond voedsel aangeboden worden. Het is nog beter wanneer er gratis fruit uitgedeeld kan worden aan de werknemers. De werknemers kunnen zo iedere dag wat vers fruit naar binnen krijgen. Met fruit krijgt een mens de benodigde vitaminen en mineralen binnen die je nodig hebt om gezond te blijven.

 

Hulp inschakelen van een expert

Wat je ook kunt doen is het hulp inschakelen van een consulent voor verzuim. De consulent kan met jou kijken hoe het verzuim in een bedrijf kan worden aangepakt. Verzuim voor een werknemer kan tot wel 250 per dag kosten voor iedere werknemer. Het is dus erg gunstig om dit probleem aan te pakken met een consulent. Een consulent maakt een analyse van het bedrijf om te kijken waar de knelpunten in het bedrijf zitten. Die knelpunten worden geëvalueerd om een oplossing te zoeken voor het probleem. Naast een oplossing vinden voor de problemen in het bedrijf, wordt het personeel ook opgeleid om beter het verzuim in bedwang te houden.