Geen vochtige muren meer in jouw huis

Vaak merk je pas dat je vochtproblemen in de woning hebt wanneer het al te laat is. Zo zie je zwarte schimmelplekken op de muren of hangt er een muffe geur in huis. Muren injecteren zorgt ervoor dat dit vochtprobleem verleden tijd is. Door de muren te injecteren met vochtwerende gel zorg je ervoor dat het vocht wat al in de muren zit weggaat maar voorkomt ook meer vocht in de toekomst. Door kleine gaatjes in de muur te boren kan het geld in de muren worden gespoten. Deze gaatjes worden vervolgens weer dichtgemaakt zodat je hier niks van terugziet op de muur. Hou er echter wel rekening mee dat het erg lang kan duren voor de muur droog is. Zo kun je pas na 6 tot 12 maanden de muur weer behangen.

 

Hoe weet je of je vocht in huis hebt?
Je muren injecteren met vochtwerende gel is een hele goede uitkomst. Maar hoe weet je of je vocht in de muren hebt? De eerste indicatie is zoals eerder vermeld de muffe geur, maar je kunt ook merken dat de vloer en de plinten loskomen, je ziet zwarte schimmelvlekken op de muur en de bepleistering komt los te zetten. Wanneer je deze symptomen ervaart kun je ervoor kiezen om de muren te laten injecteren om het probleem op te lossen.

 

Hoe ontstaat vocht in de woning?
Vooral bij oudere huizen kan vocht in de muren voorkomen doordat vochtwering ontbreekt of is versleten. Hierdoor kan er water uit de grond opstijgen wat zorgt voor schimmel op de muren. Naast dat het er niet zo fris uitziet is het ook nog eens ongezond. Schimmels kunnen namelijk zorgen voor ontstekingen in de luchtwegen of de luchtwegen irriteren. Ook kan het leiden tot allergieën. Het is daarom zaak om dit probleem direct aan te passen. Met het injecteren van de muur voorkom je dat het vocht omhooggaat waardoor de vochtproblemen worden verholpen.

 

Het laten injecteren van de muren
Ga bij vocht in de muren niet zelf aan de slag met het injecteren. Door de vochtwerende gel op de juiste plaatsen aan te brengen ben je voorzien van succes. Daarom is het aan te raden om het over te laten aan specialisten. In sommige gevallen kan vocht zorgen voor zoutuitbloeiing. Wanneer dit het geval is dient er een extra stap te worden toegepast om dit te bestrijden. Laat het daarom over aan de kenners.