Heerlijk genieten in Holten

Ben je toe aan een heerlijke rustige vakantie en wil je er een weekendje of dagje op uit? Dan is Holten de perfecte plek om eens te gaan bezoeken. Je kunt hier tijdens je bezoek heel mooi cultuur en natuurlijk met elkaar combineren. Holten is samen met de Holterberg namelijk verbonden aan het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Om deze reden komen er veel toeristen af op dit Sallandse dorp om te fietsen of te wandelen. Ook de fanatieke mountainbikers hebben hun weg naar Holten inmiddels gevonden. Want ook voor de uitdagende mountainbike routes moet je in Holten zijn. Restaurant in Holten kun je heerlijk genieten van gezond eten.

 

Holten staat bekend als fietsdorp

Als je het over Holten hebt dan associëren mensen het vaak met fietsen. Toeristen komen speciaal naar de regio’s Salland, Twente en de Achterhoek om al fietsend de gebieden te verkennen. Onder de wielrenners is de favoriet Holterberg  met de Motie en Toeristenweg. Een tip is om de fiets- en mountainbike kaart aan te schaffen van de Sallandse heuvelrug. Dit maakt het ideaal om de omgeving te verkennen. De kaart is te koop bij de Tourist Info’s of VVV’s in Salland. Gegarandeerd fietsplezier.

 

Bezoek de bekende Holterberg

De Holterberg kan gezien worden als de bekendste berg van het Nationale Park Sallandse Heuvelrug. Je vindt bovenop de berg allerlei verschillende activiteiten om te doen. Zo is er het gezellige Holterbergplein waar je onder andere kunt genieten van een spelletje midgetgolf en waar je terecht kan bij verschillende horecagelegenheden. Een interessante tip is om te wandelen van het Holterbergplein naar het uitzichtpunt van de Holterberg.

 

Natuurmuseum Holterberg heeft één van de grootste collectie Europese dierensoorten
Ook een aanrader tijdens je bezoek in Holten is het natuurmuseum. Het Natuurmuseum Holterberg bevat één van de grootste collecties van Europese diersoorten van ons land. Het museum heeft prachtige diorama’s en voor de kids is er speciaal het Bos van Daantje Das. Je hoeft je tijdens een uitje naar Holten niet te vervelen en het Natuurmuseum is daar het bewijs van.

 

Ga voor bezinning naar de Canadese begraafplaats

Je vindt in Holten de Canadese begraafplaats en is de ideale plek voor bezinning. Op deze begraafplaats worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In 2020 is het informatiecentrum helemaal vernieuwd en weer geopend voor bezoekers. De begraafplaats is indrukwekkend te noemen en mag je zeker niet missen tijdens je bezoek naar Holten.