5 tips om af te vallen tijdens Corona

In veel landen is corona weer actief en begint voor veel mensen de lockdown weer. Het logische gevolg hiervan is dat je aankomt in deze tijden, omdat je simpelweg minder beweegt en dus minder aan het verbranden bent. In deze blog worden je een aantal tips gegeven hoe je de coronakilo’s kan minimaliseren.

Tip 1 : Zorg ervoor dat je minder eet

Je moet je er van bewust zijn dat je minder kan eten als je minder beweegt, als je hetzelfde zou eten als voor de lockdown zorgt dit ervoor dat je in een overschot eet en juist aankomt. Probeer daarom iets minder te eten dan dat je normaal doet. Hoeveel minder je moet eten is afhankelijk van hoeveel beweging je verliest door nu thuis te zitten.

Tip 2 : Zorg ervoor dat je slim eet

In sommige maaltijden of snacks zitten simpelweg veel calorieën voor de hoeveelheid voedsel die je hiervoor terug krijgt, voorbeelden hiervan zijn noten, chips, een kapsalon. Als je voor deze soort snacks gaat doe dat dan met mate en overweeg een gezonder alternatief.

Tip 3 : Zorg ervoor dat je meer beweegt

Zorg ervoor dat je elke dag genoeg beweging krijgt zelfs in de lockdown. Wat je kan doen is afhankelijk van de huidige maatregelen daarom kan het slim zijn om thuis een hometrainer te kopen dit kan je helpen om te zorgen dat je genoeg verbrand elke dag weer. Zelfs als het land weer een complete lockdown gaat kan jij nog steeds gezond blijven.

Tip 4: Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt

Als je voor een maaltijd water drinkt zal je merken dat je minder hongerig bent en zo minder eet. Ook kan water drinken door de dag heen ervoor zorgen dat je je fitter voelt. Veel mensen drinken over de dag alleen koffie maar dit zorgt er alleen voor dat lichaam nog minder water draagt, koffie dehydrateert je namelijk. Probeer tijdens de dag minimaal anderhalve liter aan water te drinken.

Tip 5: Slaap genoeg

Wat heeft slapen nou met eten te maken? Eigenlijk best veel, een studie in het verleden heeft namelijk aangetoond dat mensen die kort slapen gemiddeld meer honger hebben. Hoe langer je wakker bent op een dag hoe meer je waarschijnlijk eet. Probeer dus genoeg te slapen op een dag, hoeveel slaap je nodig hebt is verschillend per persoon. Het gemiddelde wat hierbij wordt aangehouden is altijd 8 uur maar er zijn gevallen met mensen minder nodig hebben en er zijn mensen die meer nodig hebben.