Waarom een A3 printer?

Op kantoor is de printer niet weg te denken. Voor het uitdraaien van offertes, flyers, brochures en allerlei andere documenten. Dan kun je maar beter een goede printer hebben staan. Een eigen A3 printer bijvoorbeeld. Dat scheelt een hoop kosten bij de drukker!

A3 formaat

Even back to basic: wat is A3 formaat precies? Papierformaten worden vaak aangegeven in millimeters. Het A3 formaat is 297 bij 420 millimeter. In een A3 papiertje passen twee A4’tjes, vouw je een A3’tje dubbel dan heb je een A4’tje.

Daarom een A3 printer

Veel mensen kiezen voor een A3 printer, in plaats van voor de ‘standaard A4 printer’, omdat ze veel in groot formaat printen. Maar een dergelijk model heeft meer pluspunten. Zo kan het bijvoorbeeld ook voordeliger zijn om voor A3 te kiezen als je veel kleurenprints maakt, grote hoeveelheden afdrukt en gebruik wilt maken van speciale afwerkingsmogelijkheden. 

Veel kleurenprints

Hoe zit het met jullie printvolume op kantoor? Voor wie veelvuldig print in kleur – afbeeldingen, logo’s en foto’s bijvoorbeeld – is een A3 printer voordeliger. De onderdelen van een A3 printer hebben over het algemeen een hogere kwaliteit dan die van een A4 printer en ze zijn berekend op hogere afdrukaantallen. Hierdoor betaal je een relatief lage prijs per afdruk. De cartridges in A3 zijn groter dan in een A4 printer, wat ook tot uiting komt in lagere kosten per afdruk. 

Snel en veel afdrukken

Een A3 printer is gebouwd op grotere hoeveelheden en is hierdoor sneller dan een A4 printer. Tijd en kostenbesparend dus. De exacte tijd per print is afhankelijk van het model dat je kiest. Ze kunnen daarnaast op een breed scala aan papiersoorten drukken: fijn, dik, mat, glanzend, folie, canvaspapier, waterbestendig etc.

Extra features

Zijn grotere formaat biedt ook extra voordelen in de vorm van finisher en multifunctionele opties. Zo bieden veel A3 printers extra lades en extra afwerkingsmogelijkheden, als vouwen en perforeren. Kies je voor een all-in-one A3 printer, dan kun je naast printen ook scannen, faxen en kopiëren.