Verhuizen naar Roosendaal

Het Noord-Brabantse Roosendaal staat bekend als het laatste Nederlandse  treinstation voor de Belgische grens. Mede dankzij die gunstige ligging aan het spoor heeft Roosendaal altijd een belangrijke rol vervuld in de internationale logistiek. Verhuizen naar Roosendaal is dan ook populair onder degenen die willen profiteren van het beste dat Nederland én België te bieden hebben. Maar verhuizen naar Roosendaal is makkelijker gezegd dan gedaan. Waar begin je en met welke zaken moet je rekening houden?

Verhuizen naar Roosendaal, hoe pak je dat aan?

#1. Bedenk wat je zelf wil doen en wat je wil uitbesteden

Een makelaar kan je veel kopzorgen besparen en verhuizen naar Roosendaal een stuk eenvoudiger maken. Zo kan hij voor jou op zoek gaan naar geschikte woningen, bezichtigingen regelen, een inschatting maken van hoeveel een huis waard is, onderhandelen en uiteindelijk de oplevering begeleiden. Natuurlijk kun je veel dingen ook zelf doen. Gelukkig is het geen alles-of-niets verhaal; jij bepaalt welke zaken je wel en niet aan een makelaar wilt uitbesteden.

#2. Oriënteer je op verschillende wijken in Roosendaal

Je hebt al besloten dat je in Roosendaal wilt wonen, maar weet je ook al in welke wijk? Als je al bekend bent in Roosendaal heb je wellicht al een voorkeur, maar het kan zeker geen kwaad om ook in de rest van de stad te kijken. Pak de auto, de fiets of de benenwagen om de verschillende wijken te verkennen. Let daarbij niet alleen op hoe de buurt eruitziet, maar ook op parkeergelegenheid, bereikbaarheid met het openbaar vervoer en nabijgelegen voorzieningen zoals scholen, winkels en huisartsen. En vraag jezelf af: voel je je op je gemak in de buurt?

#3. Maak een keuze met betrekking tot het soort huis dat je zoekt

Hoe ziet verhuizen naar Roosendaal eruit voor jou? Ga je voor een appartement, een studio, een eengezinswoning, een vrijstaand huis of iets anders? Hoe veel ruimte heb je minimaal nodig? Wil je per se een tuin of zou een balkon ook volstaan? Je budget speelt natuurlijk ook mee bij deze keuze; de meeste vrijstaande woningen zijn nu eenmaal prijziger dan een appartementje. Het is dan ook verstandig om alvast een berekening van je maximale hypotheek Roosendaal te laten maken.

#4. Bezichtig meerdere huizen in Roosendaal

Het bezichtigen van huizen is misschien wel het leukste deel van het hele proces van verhuizen naar Roosendaal! We raden je aan om je opties zoveel mogelijk open te houden en minstens een aantal woningen te bezichtigen. Want hoe meer woningen je bekijkt, hoe sneller je de plus- en minpunten van een huis ziet. Je eerste indruk en het gevoel dat je bij het huis hebt zijn belangrijk. Maar het is ook cruciaal om het een objectieve blik te kijken naar de staat van het huis, de indeling, de ruimte (zowel binnen als buiten) en de privacy.

#5. Verdiep je in het huis van je keus

Denk je dat je je ideale huis in Roosendaal gevonden hebt? Dan begint het echte werk pas! Voordat je in je enthousiasme een bod uitbrengt, moet je eerst onderzoek doen. Plan een tweede bezichtiging in en schakel bij twijfel een specialist in om de bouwkundige staat van de woning te beoordelen. Staat de vraagprijs in verhouding tot de daadwerkelijke waarde van het huis? Zoek uit voor welke bedragen vergelijkbare woningen in de buurt worden verkocht en bekijk of dat overeenkomt.

#6. Stel een maximaal bod vast

Als het goed is weet je al wat je maximaal kunt lenen voor je hypotheek. Maar bij het vaststellen van je maximale bod moet je wel rekening houden dat er nog kosten koper bij komen. Meestal begin je niet met je maximale bod, maar ga je lager zitten. Een makelaar kan je eventueel bijstaan in de onderhandelingen.

#7. Regel je hypotheek

Als je bod is geaccepteerd, is het tijd om de hypotheek te regelen. Dat is nog best een uitdaging, want behalve de koopsom van het huis moet je ook de kosten koper en eventuele verbouwingskosten meenemen. Misschien heb je nog eigen geld dat je kunt gebruiken om je maandlasten omlaag te brengen. Je hypotheekadviseur kan je helpen om je hypotheekaanvraag in te dienen.

#8. Maak alles definitief

Zodra de hypotheek rond is kun je een afspraak maken met de notaris. Die zal de koop definitief maken en het huis op jouw naam zetten. Het huis is nu officieel van jou, dus nu staat niets je nog in de weg om te verhuizen naar Roosendaal!