Wat is het nut van een ERP systeem?

Een goedwerkend en betrouwbaar ERP systeem is onmisbaar voor de optimalisatie en integratie van de verschillende processen binnen uw bedrijf. Maar hoe werkt deze software en wat is het nut van een ERP systeem voor uw bedrijf? Hieronder leggen wij het uit, dus lees snel verder!

Wat is een ERP systeem?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP systeem is software die onder andere de logistieke, administratieve en financiële bedrijfsprocessen automatiseert en afhandelt. Deze verschillende gegevens worden opgeslagen in een centrale database, zodat ze voor iedere medewerker inzichtelijk zijn.

Dit zijn de voordelen van een ERP systeem

Stakeholders kunnen door middel van een goed werkend ERP systeem met betrouwbare en overzichtelijke rapportages op de hoogte worden gehouden. Het verhoogt de productiviteit binnen de organisatie en kan leiden tot een betere communicatie. Deze uitkomsten kunnen dan weer leiden tot een mogelijke kostenreductie.

Welk ERP systeem is geschikt voor uw organisatie?

Er zijn inmiddels talloze ERP systemen. Niet ieder systeem past even goed bij uw organisatie. De onderdelen die nodig zijn om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren, kunnen sterk verschillen van andere bedrijven in dezelfde sector. Hierdoor wordt een goed werkend ERP systeem al snel maatwerk.

Op maat gemaakte software is natuurlijk tijdrovend om te ontwikkelen en daardoor liggen de kosten ook hoger. Hier staat dan wel tegenover dat verschillende afdelingen sneller en beter met elkaar kunnen samenwerken, door de integratie van de verschillende bedrijfsprocessen.

Zoekt u bijvoorbeeld een ERP systeem voor uw woningcorporatie? Dan kunt u erop letten dat de software gebruiksvriendelijk is voor zowel uw medewerkers als uw huurders. Met de juiste software kunnen de medewerkers inloggen op een medewerkersportal, cijfers invoeren en rapporteren, terwijl de huurders 24/7 hun eigen woonzaken kunnen regelen. Dit vergroot de zelfredzaamheid van uw huurders en de bereikbaarheid van uw woningcorporatie.

Tenslotte

Nu weet u wat het nut is van een goed ERP systeem. Ook weet u dat er verschillende ERP systemen zijn die op maat gemaakt kunnen worden voor uw bedrijf. Nu is het nog een kwestie van een systeem kiezen, en uw bedrijfsprocessen worden binnen mum van tijd geoptimaliseerd!