Waarom een A3 printer op kantoor onmisbaar is

Is jouw kantoor toe aan een nieuwe bedrijfsprinter? Dan is het zeker het overwegen waard om een A3 printer aan te schaffen. Een A3 printer mag dan misschien wat meer kosten en meer ruimte in beslag nemen, maar die nadelen wegen niet op tegen de voordelen. Hieronder drie redenen waarom een A3 printer op kantoor onmisbaar is!

#1. Je profiteert van meer vrijheid

De meest voor de hand liggende reden om een A3 printer aan te schaffen is de vrijheid die je hebt op het gebied van papierformaten. Hoe vaak heb je wel niet een planning, overzicht of tabel op één pagina willen printen, om vervolgens moeilijk te moeten doen met meerdere A4’tjes? Met een A3 printer kun je dergelijke zaken zonder problemen op één vel papier afdrukken.

#2. Je hebt meer mogelijkheden voor branding, promotiemateriaal en presentaties

Plannen, voorstellen, grafieken en presentaties maken veel meer indruk en zijn makkelijker te ‘verteren’ op A3 formaat, zeker als de afdrukken in kleur zijn. Die extra visuele stimulans kan net die belangrijke opdrachtgever over de streep trekken of die klant overtuigen om voor jou te kiezen, in plaats van voor een van je concurrenten.

#3. Je bent niet langer afhankelijk van copyshops en drukwerkbedrijven

Als je ook op groot formaat kunt afdrukken, ben je niet meer afhankelijk van de diensten van copyshops en drukwerkbedrijven. Dat betekent niet alleen een kostenbesparing, maar ook meer controle over layouts, papiersoorten en afwerkingen. En daarbij: niet afhankelijk zijn van derden is sowieso een pré als jouw onderneming vaak met strakke deadlines te maken heeft.