Meer ruimte nodig in je woonkamer

Ben jij al een tijd aan het denken om een aanbouw aan jouw woonkamer te bouwen zodat jouw kamer ruimer wordt, maar heb je het geld niet om dit te doen? Dan zijn er verschillende meer betaalbare manieren beschikbaar die je het gevoel van een ruimere woonkamer geven. Neem eens een kijkje bij Brok interieur voor inspiratie en ideeën. De medewerkers van Brok Interieur staan ook klaar om je te helpen bij het advies van mogelijke opstellingen, aanpassingen en bekleding van de ruimte.

De opstelling van de ruimte
De allereerste manier om de woonkamer relatief ruimer te maken is door de meubels op een slimme manier neer te zetten in de ruimte. Heb jij een kleine woonkamer? Dan is het belangrijk om te voorkomen dat een bank de ruimte afkapt. Zorg ervoor dat je een goede vrije stroming creëert van keuken naar de bank. Kies ook voor meubels met een open look. In plaats van dat je twee zware stoelen in de ruimte zet, kies je voor stoelen die gemaakt zijn lichte materialen met een verfijnd uiterlijk. De poten die ruimte vrijhouden van de grond dragen ook bij aan een open look.

Het kleurenpalette in de ruimte
Het laatste wat je wilt is dat de woonkamer zwaar en druk aanvoelt. Zelfs wanneer je houdt van veel accessoires en kleuren, kan je zorgen dat er harmonie in de ruimte plaatsvindt. Zorg ervoor dat je een basis kleurenpalette kiest. Dit palette verwerk je door de ruimte heen. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale basis van beige met rode en gele tinten. Wanneer je een schilderij kiest voor op de muur kan je rekening houden met deze kleuren. Wanneer je een kussen kiest voor op de bank zorg je ervoor dat er altijd een kleine tint van geel of rood terugkomt. Wanneer de ruimte rustig en harmonieus aanvoelt, voelt de woonkamer een stuk ruimer aan. De muren komen niet meer op je af.

Natuurlijke materialen
Uiteraard is het belangrijk dat jij jouw woonkamer eigen maakt, door middel van persoonlijke accessoires en jouw favoriete kleuren. Zorg echter dat er ook spraken is van genoeg neutralen accenten. Werk met natuurlijke materialen om de ruimte luchtig te houden. Een houten salontafel en gordijnen met een linnen look zorgen dat de ruimte knus wordt, zonder dat het het zicht naar buiten afkapt. Er zijn genoeg slimme manieren hoe jij ruimte creëert in jouw woonkamer, zonder dat je er meer ruimte voor moet maken.