Hoe kan je het beste kinderen en werk combineren

Het opvoeden van je kinderen is op zichzelf al een behoorlijk intensief. Kinderen combineren met werk vraag een hoop energie. Daarnaast zijn er genoeg ouders die er nogal moeite hebben om de opvoeding van hun kinderen te combineren met hun werk. Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 76% van de ouders het moeilijk vinden om kinderen te combineren met hun werk. Uiteraard is niet onmogelijk om kinderen met werk te combineren. Daarom lees je hier over een aantal mogelijkheden om het combineren van kinderen met werk een stukje makkelijker te maken.

Naar het kinderdagverblijf tijdens jouw werkdagen

Voor ouders die langere uren op het werk doorbrengen, is een kinderdagverblijf een geschikte plek om de kinderen naartoe te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld als je woonachtig bent in de omgeving Amsterdam, je kinderen naar een kinderdagverblijf in Amsterdam-Zuid brengen. Op het kinderdagverblijf kunnen jouw kinderen zich vermaken samen met andere kinderen, zolang jij op het werk bent. Op het kinderdagverblijf staat de veiligheid en gezondheid van jouw kind voorop en zorgt het ervaren personeel ervoor dat jouw kind aan het einde van de dag weer met een glimlach naar huis gaat.

Werk combineren met thuiswerken

Dankzij de vele technologische ontwikkelingen, is het bij vele banen tegenwoordig mogelijk om thuis te werken. Dit is een uitstekende optie voor ouders met baby’s of jonge kinderen. Hierdoor kun je een aantal dagen thuis werken en de andere dagen naar je werk, terwijl jouw kind bij een oppas blijft. Zodra jouw kinderen een stuk ouder zijn en dus langer op school zitten, kan je zelf bepalen of je een aantal dagen thuis blijft werken of weer fulltime naar werk gaat.

Communicatie met je partner is ontzettend belangrijk

Om kinderen het beste te combineren met werk is het belangrijk dat je dit samen met je partner doet. Uiteraard wordt er niet van je verwacht dat je dit helemaal alleen doet of dat je het in één keer perfect doet. Daarom is het dus belangrijk dat je samen met je partner bespreek hoe jullie de opvoeding van jullie kind(eren) het beste kunnen aanpakken. Maak bijvoorbeeld duidelijke afspraken over wie de kinderen op welke dagen van school haalt of wie op welke dag het avondeten klaarmaakt voor het gezin. Alleen op deze manier kunnen je kinderen de beste opvoeding krijgen en dit het beste combineren met jullie werk.