Goed je huis isoleren voor de winter

De koude wintermaanden staan voor je het weet alweer voor de deur. Wellicht wil je aankomende winter wat minder gebruik te maken van je verwarming. Maar hoe zorg je er dan voor dat het tijdens de winter toch lekker warm in je huis blijft? Hiervoor is het laten isoleren van je huis met DPC folie een goede optie. DPC folie waterafstotende folie van polyethyleen en zorgt ervoor dat optrekkend vocht uit de constructie blijft. In dit artikel lees je waarom jij moet overwegen om je huis te laten isoleren met DPC folie.

De werking van DPC folie

Damp Proof Course folie, of afgekort DPC folie, wordt aangebracht in onder andere funderingen, binnenspouwmuren en kozijnaansluitingen. De DPC folie heeft een waterafstotende functie en zorgt er zo voor dat constructies zijn beschermd tegen vocht. Daarnaast is de folie erg buigzaam, waardoor deze soepel kan worden vervormd tot een geschikte vorm voor elke constructie. Echter is DPC folie niet UV-bestendig en moet deze zorgvuldig worden verwerkt. DPC folie kan wordt voornamelijk verlijmd, maar kan ook worden geniet. Voor het verlijmen van DPC folie dient een speciale lijmsoort te worden gebruikt. Dit is noodzakelijk omdat de folie aan beide kanten een gewafelde structuur heeft. Dankzij deze structuur is de folie beter bestendig tegen druk- en schuifkrachten.

Waarom isoleren met DPC folie?

Zoals al eerder vernoemd werd, wordt DPC folie gemaakt uit polyethyleen. Polyethyleen zeer milieuvriendelijk en kan eenvoudig worden gerecycled om weer te worden hergebruikt. Tijdens de productie en verbranding van polyethyleen komen er geen schadelijke stoffen vrij. Hierdoor wordt veel DOC folie ook gemaakt van gerecycled polyethyleen. Daarnaast zorgen de eigenschappen van de folie ervoor dat deze niet rotten of worden aangetast door zuren, die aanwezig zijn in bijvoorbeeld regenwater.

Zelf DPC folie plaatsen of vraag hulp van een professional

Voor het aanbrengen van DPC folie hoef je geen professional te zijn. Bij zowel bouw winkels als online webshops kun een complete kit voor het aanbrengen van DPC folie vinden. Houdt er rekening mee dat de gekochte kit alle juiste elementen bevat en dat er duidelijk staat vermeld hoe je de folie moet aanbrengen. Uiteraard kun je ook eenvoudig contact opnemen met ervaren metselaar om DPC folie te laten plaatsen om jouw huis te isoleren.