5 tips voor het schilderen van jouw slaapkamer

Ben je een beetje uitgekeken op je slaapkamer of is het inmiddels aan een grote opknapbeurt toe? Je kunt dan besluiten om je slaapkamer te gaan schilderen. Wil je dat je maker mooi geschilderd wordt dan kun je een professional inschakelen voor het schilderwerk, of je doet het zelf. Hieronder lees je 5 tips voor een mooi resultaat als je jouw slaapkamer gaat schilderen.

  1. Wat voor kleur kies je voor het schilderen van je slaapkamer?

Een slaapkamer is een ruimte om te rusten, je wil daarom niet te veel contrasterende kleuren gebruiken voor het schilderen van je muren en kozijnen. Kies voor kleuren die goed bij elkaar passen en ga het liefst voor een enkel kleurthema. Koele kleuren als blauw en grijs doen het vaak goed in een slaapkamer, evenals natuurlijke tinten als beige, groen en geel.

  1. Kies de juiste verf uit voor de muren en de kozijnen

Weet je welke kleuren je de muren, het plafond en de kozijnen moeten krijgen, dan kun je de verf gaan uitzoeken. Afgezien van de kleur van de verf moet je ook goed opletten welke soort verf je koopt als je je slaapkamer gaat schilderen. Er bestaan verschillende verfsoorten die allemaal hun speciale toepassingen hebben, en meestal kun je die niet door elkaar of over elkaar heen gebruiken.

  1. Zorg dat je muren en kozijn en goed zijn ontvet en zijn geschuurd.

Voordat je de kwast ter hand neemt en begint met schilderen moet je eerst alle oppervlaktes die je wilt gaan schilderen goed schuren. Je verwijdert daarmee oude verfresten en zorgt voor een ondergrond waar de nieuwe verf zich goed op kan hechten. Is alles goed opgeschuurd, dan moet je alle oppervlaktes die je gaat schilderen ontvetten. Je kunt daar het beste ammonia voor gebruiken, dat is niet duur en werkt perfect.

  1. Gebruik goede kwasten en rollers om te schilderen

Is alles geschuurd en vetvrij, dan kun je gaan beginnen met het schilderen van je slaapkamer. Gebruik goede kwasten en rollers waarmee je streeploos kunt schilderen. Werk ook altijd nat in nat, in lange banen. Bemerk je een fout of een plekje wat je bent vergeten, ga niet terug om het bij te schilderen, want als de verf al bijna is opgedroogd krijg je lelijke plekken in je schilderwerk. Wacht gewoon tot alle droog is en breng nog een extra laagje aan. En werk altijd van boven naar beneden om druipers en spatten op je mooie schilderwerk te voorkomen.

  1. Schakel een professional in om je slaapkamer te schilderen

Heb je eigenlijk niet genoeg tijd om zelf te gaan schilderen of twijfel je aan hoe goed je een kwast kunt hanteren, dan kun je uiteraard ook een professional inschakelen om het voor je te laten doen. Het kost dan wel wat, maar dan heb je gegarandeerd een mooi resultaat zonder dat je daarvoor op wankele keukentrapjes en stoelen hoefde te balanceren.