De voordelen van thuis sporten

Thuis sporten

In de winterperiode is het niet altijd makkelijk om buiten te gaan lopen of fietsen. Het weer is vaak niet ideaal en in het donker moet je als zwakke weggebruiker altijd extra op je hoede zijn. En toch heeft je lichaam ook in de donkere periode voldoende beweging nodig. Het is een bron van energie en je vermijdt zo dat je te veel calorieën gaat opslaan met extra kilo’s als gevolg. Je kan natuurlijk naar een sportclub gaan waar je op vaste momenten in groep traint. Of je neemt een abonnement bij een fitness centrum. Maar dat is vaak duur, de trainingsuren passen je niet altijd en je moet natuurlijk rekening houden met de openingsuren van het sportcentrum.

Dan is het veel praktischer om thuis te sporten. De voordelen van thuis sporten zijn ook groot:

  • Je traint in je vertrouwde omgeving
  • Voel je je wat oncomfortabel? Thuis zijn er geen anderen die je zien sporten, zoals in de sportclub
  • Sporten doe je op momenten dat het jou uitkomt, je hoeft geen rekening te houden met vaste uren of openingstijden
  • Je moet je niet verplaatsen waardoor de stap om te sporten kleiner wordt. Dat werkt motiverend.

Welke oefeningen doen?

Uiteraard beschik je thuis niet over dezelfde sport infrastructuur als in de gemiddelde fitnessclub. Het komt er dus op neer om met minder toestellen toch een complete work-out te kunnen doen. En dan is een hometrainer het ideale apparaat voor thuis.

Zo’n toestel neemt niet zo veel plaats in en je kan het makkelijk zetten waar je wil. Zo kan je zelfs voor de televisie thuis sporten. Bovendien zijn hometrainers in te stellen op verschillende weerstanden en zijn ze uitermate geschikt voor zowel duurtrainingen, korte intensieve sessies als interval.

Je verbetert je conditie en het is je beste partner om mee te vermageren. Door de vloeiende fietsbeweging voel je weinig schokken en worden je gewrichten een stuk minder belast. Daardoor kan je lang blijven trainen.

We zeiden het al: de voordelen van thuis sporten zijn groot. Zeker in de winterperiode is het een ideaal alternatief voor lopen of