Wat is het beste horgaas op rol voor jouw huis?

Heb je het over horgaas op rol dan zijn er veel mogelijkheden en een groot aanbod. Doordat er zoveel kleuren, maten en soorten horgaas zijn is er voor elke toepassing wel iets geschikts te vinden. In dit artikel extra uitleg over diverse soorten horgaas op rol en welke je het beste kunt gebruiken. Met het toepassen van horgaas houd je insecten en andere ongedierte buiten en kunnen ze niet het huis binnenkomen.

 

Panoramagaas valt vergelijken met normaal horrengaas

Je kunt panoramagaas vergelijken met normale horrengaas alleen de draadjes zijn net even wat dunner. Dit zorgt ervoor dat je meer inkijk hebt in je woning. Heel veel verschil vind je dus niet met normaal horrengaas. Als je naar het materiaalgebruik gaat kijken dan is dit hetzelfde als de standaard horrengaas en het is alleen te leveren in de kleur zwart. Panormagaas kan heel makkelijk dienen als normaal gaas, maar het is in theorie iets kwetsbaarder doordat er dunnere draden worden gebruikt. De verschillen zijn minimaal en geeft in de praktijk weinig problemen als je het normaal gaat gebruiken.

 

Standaard glasfiber horgaas, oftewel normaal horgaas

Standaard glasfiber horgaas is gaas dat het meeste gebruikt wordt bij een hordeur of normale hor. Je kunt dit gaas vinden in allerlei soorten, maten en kleuren. Het materiaal van dit horgaas bestaat uit glasfiber / pvc en dat maakt het heel geschikt voor normale doeleinden. Dit is dus het meest gebruikte horgaas en daardoor is het leverbaar in de meeste breedtes en uitvoeringen. Je kunt het gaas heel makkelijk knippen.

 

Petscreen is bestand tegen scherpe nagels van dieren

Het huisdierengaas, of petscreen, is een gaas dat bestand is tegen scherpe nagels van huisdieren. Dan gaat het meestal om de hond of de kat. De naam zegt het dus al, huisdierengaas. Dit type gaas wordt gemaakt van glasfiber en pvc en je zult merken dat dit gaas een stuk dikker is dan normaal horgaas. Daarnaast is het ook een stuk stugger. Ondanks dat het een stuk dikker en een stuk stugger is kun je er gewoon doorheen kijken. Wel iets minder inkijk dan bij normaal gaas. 

 

Aluminium horgaas wordt gebruikt voor verschillende doeleinden

Aluminium horgaas wordt gebruikt voor horren, maar ook voor andere doeleinden. Je kunt dan denken aan tuinbouw of agrarische doeleinden. Je kunt het ook verwerken thuis, maar je hebt er wel wat meer werk aan door het stugge materiaal. Is dit type horgaas geschikt wanneer je huisdieren hebt? Het advies luidt dat je daarvoor beter petscreen kan gebruiken dan aluminium horgaas. Het losse draad kan namelijk heel scherp zijn en je wilt je huisdier niet verwonden.